Piknik u Francuskoj

www.worldnomads.com

Piknik je univerzalan način da jedete napolju. Sastojci su jednostavni: hrana, dobro društvo i lepo parče zelene trave. Praviti piknik sa porodicom ili prijateljima nije samo prijatno, već i romantično.

Predstavićemo vam 5 razloga zašto je Francuska dobro mesto za piknik.

  • Bez obzira da li ste u velikom gradu ili malom selu, Francuska sigurno ima divnih zelenih parkova. To je savršena okolina i Francuska kultura vam obezbeđuje savršenu kulisu za pravljenje piknika. Ukoliko tražite sto za piknik ili samo lepo parče zelene trave, sigurno je da ćete to i pronaći bilo gde u Francuskoj.
  • Ako postoji jedna stvar koju Francuzi znaju dobro da prave to je hleb. Hleb za doručak, hleb za ručak, hleb za večeru, hleb za piknik.  Francuski hleb je topao i svež, i neverovatno ukusan ukoliko ga kupite u pekari. Bićete oduševljeni kada platite jedan euro i dobijete baget svež iz rerne neverovatnog ukusa i teksture.
https://www.bakingmad.com/recipe/french-baguettes
  • Neće vam biti teško da pronađete dobro vino po niskoj ceni. Supermarketi su prepuni ovog ukusnog pića. Niska cena ne znači i loš kvalitet, što definitivno doprinosi tome da pravite piknik u zemlji koja ima svetski najbolje vinograde. Nakon svega, šta je ukusan hleb i dobro parče sira bez čaše vina.
  • U bilo kom supermarketu, čak i u malim selima, sir je dominantna namirnica. Camembert, Brie, koziji sir su smao neke od opcija koje se nude u Francuskoj. Kada kupite taj baget trebaće vam i puno ukusnog sira. Tako da obavezno kupite nekoliko vrsta koje ćete poneti na vaš piknik.
https://vineveracosmetics.com/2013/08/05/the-french-paradox-the-benefits-of-resveratrol/
  • Na vašem meniju za piknik sigurno će se naći neki dezert koji će ići nakon sira. Verovatnno ćete spremiti još jednu flašu vina koja će ići uz dezert. Klasični dezert koji je odličan za piknik je biskvit Speculoos. Ova poslastica je ukusa karamele, a možete naći i namaz sa ukusom ovog biskvita, ukoliko vam je ostalo bageta na koji možete namazati ovaj preukusni krem. Na vašu sreću supermarketi u Francuskoj neće uskoro ostati bez ove poslastice.
https://www.mnn.com/food/healthy-eating/blogs/what-speculoos

Znači, ukoliko je Francuska na vašoj listi želja za putovanja, postarajte se da napravite sebi piknik u Francuskoj. Nećete zažaliti, niti zaboraviti prelepe uspomene pod Francuskim nebom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *