Ženska uvređenost

Kada čoveka boli zub, teško mu je bude fin i nežan – to isto važi i za napad uvređenosti kod žene.

Kada žena ima napad uvređenosti, ne može sebe da primora da oseti ljubav. Ona se može ponašati onako kako treba da se ponaša osoba koja voli, ali njeno srce ostaje zatvoreno. Kada je srce žene zatvoreno, ona počinje da broji poene, muškarac je uvek gubitnik. Ako ona za svoja dobra dela dobije šezdeset bodova, a on za svoja – dvadeset, žena oduzima dvadeset od šezdeset, i dobija novi račun: četrdeset naprema nula. U takvim trenucima, to zaista izgleda kao da on ne čini ništa za nju. Ovo je simptom napada uvređenosti.

Tokom godina napad uvređenosti može prerasti u hroničnu uvređenost. U toj fazi, žena pogrešno veruje da se udala za pogrešnog čoveka i razmišlja o razvodu. Nema sumnje da ta žena ne prima od braka to što joj je potrebno, ali to ne znači da ne može da dobije potrebno. I drugi čovek, takođe, ne mora da joj da ono što joj je potrebno. Ono što dobijaš iz odnosa ne zavisi toliko od partnera, koliko od tvog odnosa prema njemu.

Žene koje razmišljaju o razvodu, često mi se žale tokom konsultacija: “ Ja sve vreme dajem, dajem, dajem, a ne dobijam ono što mi je potrebno.“, Da bi se rešio ovaj problem, treba shvatiti da je to napad uvređenosti. Tada, umesto da se odbaci muž i ponovi isti obrazac sa drugim čovekom, žena može naučiti kako da daje drugačije. Kada žena prestane sve vreme da daje, u nadi da će partner uzvratiti tim isti, i nauči da daje sebi.

Ako je ženu preplavilo osećanje uvređenosti, došlo je vreme da uradi nešto za sebe. Kada žena previše daje, ona uvek malo dobija.

Znajući sve ovo gore navedeno, žena može konačno da odluči da se ne žrtvuje zarad partnera, već da radi ono što ona želi. Umesto da očekuje da je partner učini srećnom, i oseća obavezu da zadovolji sve njene potrebe, ona će početi sebi da daje potrebno.

Davati partneru apsolutno sve što imaš, a potom očekivati da će on u potpunosti zadovoljiti tvoje potrebe je nezdrava tendencija.

Optimalna opcija je raditi sve što je potrebno za sebe, i truditi se da se dobije neophodna emocionalna podrška – i posle toga možeš iskreno dati ljubav svom suprugu i deci, ne očekujući ništa zauzvrat.

Takvi odnosi donose mnogo više zadovoljstva.

John Gray iz knjige “ Mars and Venus. Diet and Exercise Solution“

Prevod teksta: econet.ru
Prevela: Beba Muratović

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *