Tegla sreće

Tegla sreće je projekt koji sam započela pre mnogo godina i ostao je kao praksa koju od tada pokušavam redovno da sprovodim. U suštini, Tegla sreće je apsurdno jednostavna ideja. Na kraju svakog dana uzmem parče papira (ćoše telefonskog računa, ili deo starog popisa poslova) i napišem na njemu najsrećniji trenutak tog dana. I napišem datum. Zatim savijem papir i stavim ga u teglu. I to je čitava praksa. To traje otprilike 35 sekundi, ali ono što mi donosi je ogromno. Ne samo užitak pronalaženja dobrog trenutka u svakom danu (čak i loši dani imaju po neki ne tako loš momenat), već trajnu korist od zabeležavanja tog dobrog trenutka zauvek.“ -napisala je autorka bestselera „Jedi, moli, voli“ Elizabet Gilbert

Koja su pravila, pitate se? Ne postoje nikakva pravila! Stavite šta god želite unutra, šta god vam donosi mir i radost. Kada vam se tegla napuni (a duboko se nadam da hoće), jednostavno napravite novu.

Osim što će vas ova igra šarenih papirića sreće na neki način vratiti u detinjstvo, dobićete uvid u to koliko stvari postoji u vašem životu, zbog kojih zaista možete da se osećate zadovoljno, ispunjeno i srećno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *