Prolećno čišćenje organizma

Obilne trpeze dovode do preopterećenosti organizama.
Naša tela su impresivne mašine za čišćenje, međutim, u današnje vreme sve češće postaju sprečena da obavljaju svoje funkcije ukoliko jedemo previše prerađene i masne hrane koja blokira sistem ili smo izloženi velikom opsegu štetnih hemikalija koje se nalaze svuda oko nas.

Detoksikacija obezbeđuje “servisiranje” našim telima, kao što bismo servisirali neki tehnički uređaj ukoliko ne radi kako treba.

Sam proces detoksikacije može trajati 24h, tri dana, sedam dana, dve nedelje ili punih mesec dana, u zavisnosti od toga koji vremenski okvir Vam zvuči ispravno i u okviru kojeg ćete se najprijatnije osećati.

Plan ishrane:

-U toku dana se konzumira isključivo salata podeljena na 4-6 obroka

-Preporučuje se konzumiranje minimalno 3 litre čaja na dnevnom nivou, dok je voda za piće zabranjena

Čaj se priprema tako što se na 3 litre ključale vode doda šaka svežeg peršuna i dve kesice zelenog čaja. Ohlađeno piti u toku dana.

Priprema salate:

Izrendajte jednu veću cveklu, dve šargarepe, komadić celera, jednu kiselu jabuku (približno jednake količine svake namirnice) i tome dodajte šaku svežeg peršuna, komadić izrendanog svežeg đumbira, malo jabukovog sirćeta ili sok od limuna, 200 gr. barenog pilećeg mesa, 5 barenih belanaca, 100 gr. posnog sira i jednu supenu kašiku lanenog semena.

Napomena: salata se priprema u potpunosti bez soli i industrijskih začina.

Preporučuje se da svakog drugog dana popijete supenu kašiku hladno ceđenog maslinovog ulja.

Osim što ćete izgubiti nekoliko kilograma, rešićete se suvišne vode iz organizma, osećaćete se poletnije i zdravije.

Srećno…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *