Ništa u životu nije slučajno

https://djkorwani.files.wordpress.com/2018/01/cosmos.jpg


„Jedne večeri, kralj je hodao sa svojim ministrom u dvorskom dvorištu, sa zanimanjem gledao svoj novi mač. U trenutku razmetljivog rukovanja mačem, mač je iskliznuo i on je odsekao desni palac. Videvši kako je kralj bio besan, ministar je smireno rekao: „U redu je, Vaše Veličanstvo. Ovo je milost Gospodnja.“ Besan zbog okrutnih primedbi ministra, kralj mu je naredio da bude zatvoren. Uskoro je kralj otišao u šumu da lovi. Bez sposobnog vođstva svoga ministra, našao se u delu u kojem su plemena živela. Vođa plemena, radujući se pomisli na ljudsku žrtvu, pregledao je njegovo telo zbog rana. Videvši njegov ranjeni prst, vođa ga je proglasio nesposobnim za žrtvovanje. Kralj je pušten. Pošto je pobegao iz kandži smrti, kralj je otišao u zatvor i lično je pustio ministra, ispričavši mu svoju priču o tome kako je on umalo izbegao smrt. „Sada vidim milost Gospodnju u rani mog prsta. Ali, mogu li da pitam da li je nepravičan boravak u aztvoru takođe milost Gospodnja?“ – cinično je upitao Kralj. S osmehom na usnama ministar je odgovorio: „Da nisam bio u zatvoru, bio bih sa Vama u šumi. Odbacivši Vas, plemena bi žrtvovala mene!“

Život se ponekad čini okrutnim. Neretko strašne situacije kucaju na naša vrata, to nas dovodi do uzbuđenja i konfuzije. Neočekivani gubitak voljenih, neočekivani kolaps koji nas je zabrinuo, rasturen brak, prekid sa najpouzdanijim poslovnim partnerom, nesreća – sve to nas dovodi do pitanja: „Zašto je život tako nepravedan?“, ili „Da li postoji Bog?“ itd.

Ali mi treba da znamo da se u svakoj situaciji, događaju ili povodu, vremenskom rasporedu univerzuma sve odvija u skladu sa planom. Nijedna situacija se ne događa slučajno. Svaka situacija se stavra i dolazi u naš život sa specifičnom svrhom. Cilj možda nije tako očigledan u trenutku kada se događaj desi i može nam se otvoriti za šest meseci, dve godine, deset godina, dvadeset godina, ili možda u sledećem životu. Međutim, sve je to život i treba verovati procesu života.


Prevod teksta: http://sobiratelzvezd.ru/ni-odna-situaciya-ne-proisxodit-sluchajno/

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *