Vitamin C noćni serum za blistavu kožu bez bora

Sigurno ste čuli u reklamama da različite kreme, serumi, losioni sadrže vitamin C. Vitamin C povećava proizvodnju kolagena koji je prirodni protein u koži. Što više kolagena imamo koža će nam biti lepša i bez bora. Vitamin C ima puno antioksidanata koji potpomažu popravku i oporavak ćelija kože, smanjuje hiperpigmentaciju i tamne mrlje na rukama i licu. Takođe je koristan kod oporavka kože od štete koje nanose sunčevi zraci, izbeljuje i zateže kožu.

Recept za domaći noćni serum sa vitaminom C

Sastojci:

1 kašika vitamina C u prahu

1 kašika filtrirane vode ili glicerina

1 kašika Aloe vera gela

½ kašike ulja vitamina E

Pomešajte vitamin C sa vodom ili glicerinom i mešajte dok se prah ne rastvori u potpunosti. Dodajte aloe vera gel i ponovo mešajte dok ne dobijete glatku smešu. Na kraju dodajte vitamin E ulje. Sipajte serum u staklenu bočicu, i stavite na mesto koje nije izloženo suncu.

Kako da koristite noćni serum

Operite lice pre odlaska na spavanje, stavite malo tonera na lice i nakon toga stavite noćni serum. Posle seruma stavite neku hidratantnu kremu. Ujutru obavezno operite lice, da bi uklonili serum, zato što se može desiti da dođe do osetljivosti lica zbog izlaganja sunčevoj svetlosti. Serum u početku stavljajte svako drugo veče, i onda polako možete da počnete da ga stavljate svako veče naredna tri meseca.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *