Izvanredne zdravstvene prednosti velikog “O”

Bilo da je solo ili sa partnerom, pogledajte 10 razloga zašto je orgazam neophodan za vaše zdravlje.

https://i.pinimg.com/564x/a1/b4/19/a1b419770f29d2f3f879e08cf386a59c.jpg
  1. Manje bolni menstrualni ciklusi. Više orgazama je odlična vežba za ovaj ženski deo tela, kao i Kegelove vežbe, jer se materica tokom tog procesa  steže i opušta.
  2. Poboljšava cirkulaciju  u predelu karlice i organa smeštenih u tom delu tela kao što su materica i bešika. To u isto vreme znači da orgazam poboljšava dotok hranjivih materija i bolje zdravlje tih delova tela i sprečava infekcije urinarnog trakta.
  3. Smanjuje stres i omogućava opuštanje.  Orgazmom se podstiče  otpuštanje endorfina i serotonina,  hormona zadovoljstva i sreće, a to umanjuje uticaj hormona stresa. Drugim rečima, možete koristiti orgazam  kao antistres tretman.
  4. Održava vas večno mladim. Redovan seks i orgazam održava DHEA hormon u vašem telu u normali. Ovaj hormon je  povezan sa svim hormonima u našem telu i utiče rad mozga, zdrave  i jake mišiće i kosti i osnaživanje imunog sistema. A kada dobro funkcionišete iznutra, to se vidi i duže ste mlađi spolja. Osim toga, neke studije su pokazale da upražnjavanje seksa tri puta nedeljno može da vas učini mlađim i do 10 godina. Nije neobično, jer to je oblik fizičke aktivnosti, a si znamo koliko je ona bitna za naše zdravlje i naš dobar izgled.
  5. Leči bolove, uključujući i glavobolje koje su vrlo često izgovor za preskakanje seksa. Ok, a koji je izgovor da ne probate sa masturbacijom? Verujte, svakako je bolje nego posegnuti za lekom protiv bolova.
  6. Pomaže da prebrodite grip i prehladu. S obzirom da podiže celokupan imuni sistem, omogućava da se telo brže izbori sa prehladom i gripom.   
  7. Poboljšava vašu vezu sa partnerom. Orgazam podstiče oksitocin, hormon koji utiče na povezivanje sa nekim i privrženost. Lepo zajedničko iskustvo u misionarskoj ili nekoj drugoj pozi zbližava vas  i na emotivnom  nivou. Istraživanja napravljena u Nemačkoj došla su do zaključka da redovan seks i dovoljna doza oksitocina smanjuju verovatnoću  prevare partnera. Eto dobrog razloga da istražite mogućnosti svog tela i primenite ih u krevetu.
  8. Leči nesanicu. Dobra doza orgazma je isto kao i dobra doza lekova za spavanje. I bolje od toga,  jer je to potpuno prirodna metoda pronalaženja zdravog sna. Pri tom je osećaj tako dobar  – mnogo bolji od gutanja tablete. Kako je to moguće? Nakon seksualnog zadovoljstva,  telo oslobađa prolaktin, hormon  koji će biti vaš vodič u svet snova.Otkrićemo vam još nešto – ukoliko naučite da lucidno sanjate, dobrobiti orgazma možete osetiti i u snu!
  9. Smanjuje apetit i potrebu za slatkišima, što je korisno onda kada želite da izgubite neki kilogram. Vrlo često  imamo pogrešne navike u ishrani. Sva ta brza hrana, grickalice i slatkiši pričinjavaju nam zadovoljstvo i više posežemo za njima  jer nam se jede nešto ukusno, nego zato što smo zaista  gladni. Pa zamenite jednu naviku drugom. Samozadovoljavanje  pruža osećaj zadovoljstva takođe, a seks sa partnerom pri  tom može dobro da vas oznoji i potroši suvišne  kalorije.
  10. Poboljšava zdravlje srca i smanjuje rizik od pojave dijabetesa. Studije pokazuju da su česti seksualni odnosi i seksualne aktivnosti, bilo sa partnerom ili solo, povezani sa manjim obimom kuka i struka za muškarce i žene, a to takođe znači da ćete moći da smanjite rizik od ozbiljnih zdravstvenih problema kao što su srčana oboljenja i dijabetes tipa 2.
https://cf.beautyheaven-site-au.prod.bhn.net.au/sites/default/files/styles/heaven_fullsize/public/article/feature/Orgasm-main.jpg?itok=KotaMVCh

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *