Pomirite sa sa svojom prošlošću!

https://www.the-astrology.com/img/reconciling2.png

Život čine usponi i padovi, radost i tuga, zadovoljstvo i žaljenje. To je put prepun pomaka iz prošlosti koji prolaze pored sadašnjosti i ide ka budućnosti. Međutim, ono što je bitno je vaša sposobnost da postignete potrebnu ravnotežu kako biste mogli glatko krenuti dalje. Ovaj balans se ne može postići ako ne prođete kroz neke korake. Najvažniji korak među njima je pomirenje s prošlošću. Mnogi ljudi žive svoje živote noseći veliki teret iz prošlosti. Čak i imaju tendenciju da se tamo zaglave i blokiraju svoje energije. Počinju da se pitaju „zašto“ i ograničavaju svoje razmišljanje sa „ako“. Čini se kao da kažnjavaju sebe za stvari koje se ne mogu promeniti. Međutim, to nije logično niti objektivno, jer je najbolje da se oslobodimo prošlosti, a ne da gubimo vreme zaglavljujući ovu negativnu gomilu sećanja, žaljenja, zašto i ako. Jedino kroz otpuštanje prošlosti, može se dovesti do srećnijeg ispunjenja života.

Svako je u svojim životima donosio loše odluke, uvredio nekoga drugog ili izgovorio stvari iz besa ili iz frustracije. To su loše stvari koje treba da budu ograničene u prošlosti. Niko se ne ponosi njima niti želi da ih ponovi. Međutim, svi bi trebali računati da su zahvaljujući tim greškama postali osoba današnjice. Iz tog razloga ne bi trebalo da ostanete blokirani ili da se bojite da pobegnete iz prošlosti, već se suočite sa tom prošlošću i prihvatite je onakvom kakva je bila. Treba imati na umu da vas svaka sitnica iz prošlosti oblikuje u ono što ste danas. Važno je zapamtiti kada pogledamo unazad u prošlost da postoje stvari koje niko ne može da promeni, ali u isto vreme, svako treba da nauči da ih prihvati i bude zahvalan što prolazi kroz njih. Upravo zbog njih vi ste ono što jeste u ovom trenutku. Ono što je najvažnije je ovaj trenutak. To je vaša sadašnja situacija, ko ste sada i ko ste vi stvarni. Zato se svaki put treba podsetiti da je ovo samo život. Zapravo, kroz pažljivo posmatranje ključnih puteva vašeg života, prekretnica i prošlih dela možete bolje razumeti te negativne uspomene, trenutke i ljude zahvaljujući kojima ste oblikovani. Posmatrajući svoju prošlost na takav način, možete je objektivnije proceniti i uticati na vašu sadašnju situaciju. Možete biti potpuno sposobni da iscelite ove stare rane kontrolisanjem prošlosti. Na primer, kao pitanje prihvatanja vaše prošlosti i pomirenja sa njom, možete se zapitati: kako vas je to iskustvo učinilo jačim? Prema tome, ne morate sami sebe da kažnjavate zbog grešaka iz prošlosti, već biste sebi trebali oprostiti i naučiti lekcije iz ovih prethodnih grešaka i doneti nove rezolucije kako bi u budućnosti postupali drugačije. Na ovaj način, mir dolazi od prihvatanja onoga što je bilo i od čega se krećete ka budućnosti. Drugim rečima, nije važno šta se desilo u prošlosti. Uvek možete pronaći mirno mesto u sebi kako biste pomirili svoju prošlost i postali osoba koju ste oduvek želeli biti.

Otpuštanjem prošlosti, vaš fokus će na kraju biti na vašoj sadašnjosti i vašoj budućnosti. To će vam samo omogućiti da se otarasite svega što vas je zadržavalo. Kao što kaže stara izreka, “živeti dobro je najbolja osveta”. Dakle, moći ćete da zatvorite jedno poglavlje i otvorite novo ka stvaranju života koji ispunjava, koji je ispunjen smislom i svrhom.

Prevod teksta: https://www.the-astrology.com/reconciling.php 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *