Sex, misli i emocije

Da li ste se nekada zapitali šta je u glavi i mislima vašeg partnera kada vodite ljubav ili imate neobavezan sex? Da li ste skoncentrisani na sebe ili vas zanima šta je u tom trenutku u mislima osobe sa kojom delite intimne trenutke?

Iskustva mnogih govore da je suviše pitanja i briga štetno za sam odnos, jer sex treba da bude relaksacija i olakšanje a ne dodatna briga u već opterećujućem  životu mnogih od nas. Neizbežno je i postavljanje pitanja samog sexa. Da li je sex uzrokovan potrebom, uživanjem, obavezom, dokazivanjem, emocijom, fatalnom fizičkom privlačnošću ili je to možda samo nezrelo klinačko lupanje „recki“?

I tu dolazimo do uvođenja emocija u igru. Svako ko je doživeo ljubav posvedočiće da je sex sa emocijama, u pravo vreme i sa pravom osobom nešto zaista posebno. Ipak pre kreveta, osobe treba da reše svoje probleme i eventualne dileme, ili pak da ih ostave ispred vrata spavaće sobe. Čovek prirodno teži skladu i harmoniji sa prirodom, sa porodicom, decom, prijateljima, poslom i partnerom.  Za sve ovo navedeno je potrebno vreme, zalaganje, želja, trud i vera.

Najbolje je (pro)misliti pre sexa a kada do njega dođe, onda neka se ipak prepustimo impulsima i fizičkim osećajima. Dobar sex je manifestacija ličnog zadovoljstva i najbolji je kada je zadovoljstvo među partnerima obostrano.

by Andrijas

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *