Usklađivanje emocija sa okruženjem


Autor:Alex Potemkin

Ukoliko vaša emocionalna priroda nije dobro usklađena sa vašim izrazom ličnosti, nije tako lako iskazati se onako kako želite. Kada niste u stanju da shvatite okruženje na pravi način, onda ste posebno osetljivi na druge ljude oko sebe i snažno reagujete na negativnosti. Svi ovi problemi dolaze sa vašim sopstvenim razumevanjem sebe i učenjem kako se nositi sa drugim ljudima.

Vrlo je važno iskustvo učenja, gde vam može biti potrebno neko vreme da zaista budete otvoreni prema sebi a onda i prema drugima i ne dozvolite da ono što drugi ljudi čine ili kažu utiču na vašu unutrašnju emocionalnu sigurnost i blagostanje. Možda imate jake veze sa svojim roditeljima ili porodicom, što može učiniti da se osećate više zavisnim od drugih da biste se osećali bezbedno. Ovo može postati ekstremno do tačke u kojoj ćete privući ljude koji vas mogu učiniti potpuno zavisnim o njima.

Bitno je da radite na osvešćivanju sopstvene vrednosti, unutrašnjoj sigurnosti i oslobodite se prošlih osećanja sentimentalnosti i posebno je važno da procenite svoje vrednosti, budete svesni sebe i svojih želja i uradite ono što vi lično želite, ono zbog čega ćete se osećati u sklau i miru sa sobom, a ne ono što drugi žele.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *