Najvažnijih 45 minuta dana!

https://t4.ftcdn.net/jpg/00/29/99/79/500_F_29997995_wOta3VlQ96prjwYT47rQrU9edus9LBJ7.jpg

Uspešni ljudi zadržavaju pozitivan stav u životu bez obzira na to šta se oko njih dešava. Bave se prošlim uspesima, umesto prošlim neuspesima i narednim koracima koje treba da preduzmu da se približe ostvarenju svojih ciljeva, umesto svim smetnjama koje im život priredi. Stalno su proaktivni u potrazi za izabranim ciljevima.

Za usmeravanje pažnje je veoma važno da na kraju dana – neposredno pre odlaska na spavanje – priznate uspehe, razmotrite svoje ciljeve, usmerite se na svoju uspešnu budućnost i napravite određene planove za ono što želite da ostvarite narednog dana.

Zašto se predlaže kraj dana? Zato što šta god čitate, vidite, slušate, o čemu god pričate i šta god doživite tokom poslednjih 45 minuta dana, ima ogromona uticajna vaš naredni dan. Tokom noći vaš nesveni um ponovo vrti i prerađuje taj kasnovečernji unos do šest puta češće nego bilo šta drugo što ste doživeli tokom dana. Zato bubanje za ispite kasno noću može da uspe i zato zbog gledanja strašnog filma pre spavanja imate noćne more. Zato je i čitanje dobrih priča za laku noć tako važno za decu – na samo da bi se uspavala, već zato što ponovljene poruke, lekcije i pouke iz priča postaju deo dečije svesti.

Dok tonete u san, ulazite u stanje alfa moždanih talasa, stanje u kome ste vrlo podložni uticajima. Ako gledate vesti uveče, to ćete utisnuti u svoju svest – rat, zločine, automobilske nesreće, ubistva, ratove bandi itd.
Pomislite koliko bi umesto toga bilo bolje pročitati nadahnutu biografiju ili knjigu za samopoboljšanje.

„Lako je biti negativan i nemotivisan, ali potreban je trud da biste bili pozitivni i motivisani. Pošto nema dugmeta za isključenje tih neumoljivih „traka“, postoji nešto drugo što možete učiniti da stišate zvuk i preusmerite pažnju sa negativnog na pozitivnog.“ Dona Kardiljo

Preuzeto iz knjige "Uspeh, što da ne", Džek Kenfild

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *