Suština prave ljubavi

https://posts-cdn.kueez.com/ZgJ6EsZSdyambLqQ/image-WaYDfJVHjgB60XN8.jpg

Šta je prava ljubav? Svi žele da znaju šta je prava ljubav i mnogi ljudi misle da je osećaju kada se to desi. Ali, pitanje je da li doživljavaju istinsku ljubav ili samo iskustvo zaljubljenosti ili požude? Štaviše, da li je prava ljubav nešto što je zapravo moguće  ili je sve u našim glavama?

Da bismo razumeli pravu ljubav, moramo razumeti ljubav. Ljubav je definisana kao intenzivan osećaj naklonosti prema nekome, što znači da vi smatrate nekoga posebnim i poželjnim na osnovu vaših verovanja, stavova i iskustava. Kada jednom odlučite da vam je neko privlačan mentalno i fizički, ljubav postaje i biološki proces. Vaše telo preuzima i učvršćuje ono što vaš um već zna – da se ova osoba čini da se osećate neverovatno!

Fizičke reakcije ljubavi su neurološko stanje u kome se osećamo vezanim za nešto ili za nekog drugog. Kada se osećamo vezani za nekog drugog, naš mozak oslobađa hemikalije kao što su serotonin, oksitocin, vazopresin, dopamin i norepinefrin. Sve ove hemikalije uzrokuju da mislimo da volimo i da osećamo fizičke senzacije koje povezujemo sa ljubavlju.

Ostavimo biologiju po strani i recimo da je prava ljubav stanje u kojem se osećate kada ste povezani, privrženi i srećni s nekim. To je stanje gde doživljavate trajni osećaj povezanosti sa nekim drugim, bez obzira na to šta se dešava okolo vas.

Istinska ljubav se može definisati i kako se vi ponašate u odnosu s nekim. Suština prave ljubavi je u ispunjavanju međusobnih očekivanja i voljenju onog  drugog i prihvatanju  baš onakvog kakav jeste i pružanju bezuslovne podrške. Prava ljubav je odnos prema nekome ispunjem poštovanjem koje zaslužuje.

Prava ljubav je način na koji vi doživljavate nekoga. Ako možete da izađete iz granica svog ega i vidite vrednost u nekom drugom i vrednost u formiranju odnosa “davanje-uzimanje” sa nekim, onda možete razviti mentalni stav prema nekome koji rezultira ljubavnom vezom koja se ne može slomiti .

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *